Ny organist ansatt

Maria Ying Scorpen (27) er ansatt som organist i Tønsberg kirkelige fellesråd, hun starter 1. september. Hun skal primært tjenestegjøre ved de fem menighetene i gamle Re.

Maria Ying Schorpen er utdannet organist med årsstudium i kirkemusikk og Bachelor i utøvende kirkemusikk på NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) 2015-2020.
Maria er født og oppvokst i Nanning i Sør-Kina, og kom til Norge da hun var 15 år. Hun vokste opp i en klassisk musikk familie som hadde stor betydning og påvirkning for hennes musikalske utvikling. Hun begynte å lære piano hos sin morfar, som var utdannet i musikklæreinstitutt i Beijing, da hun var 5 år. Hun var veldig fascinert av at morfaren visste mye både om kinesisk tradisjonell musikk og vestlige klassisk musikk.

Debuterte i kirken som 6-åring
Da Maria var seks år gammel, fremførte hun for første gang et pianostykke i en gudstjeneste. Hun var veldig aktiv med å akkompagnere til søndagsskolen, og fremførte i kirken.
Etter at Maria har flyttet til Norge, ble hun godt kjent med Ken Phillips. Han jobbet som kirkemusiker i Hvaler menighet. Maria fikk først private pianotimer hos ham da hun gikk på Frederik II videregående skole, og deretter lærte hun å spille pipeorgel i Hvaler kirke, og hadde private timer hos Ken helt til 2015 da hun begynte årsstudium i kirkemusikk på NTNU.

Varierende praksis
Fra 2012 til 2013 hadde Maria hovedfag i musikkteater, skuespill, revy, sang og dans i Solbakken folkehøyskole. Der fikk hun mange fine muligheter til å fremføre mange sanger og piano stykker. Fra 2013 til 2020, vikarierte Maria som kirkemusiker både i Hvaler kirkene og mange kirker i Trondheim og omeng. I tillegg hadde hun private piano elever i Trondheim og har vært vikar som pianolærer på Hvaler kulturskole, der fikk hun mange positive tilbakemeldinger fra foreldrene og elevene. Dr. Harald Rise, professor ved NTNU, var Marias orgel lærer, og Margaret Stachiewicz var hennes piano lærer ved NTNU. De har inspirert henne på sine egne måter.

Satse på barnekor
1. september tiltrer Maria stillingen som organist, hun ønsker imidlertid å bli vigslet og etter vigslingen kan hun titulere seg som kantor. Maria ønsker å kunne være med i forskjellige deler av arbeidet som drives ut fra menighetskontoret i Re. Spesielt er det et mål å kunne tilby barn og unge å delta i kor. Med en god del erfaring i kordireksjon er hun svært interessert i å arbeide med barnekor og unge i menighetene. Gjennom barnekorarbeid vil barna benytte og videreutvikle sine talenter, sier Maria.